Waarom doen we wat we doen…

Bij “Oh Veggie Day!” hebben we een grote liefde voor plantaardig én vooral lekker eten. Onze gerechten zijn super smaakvol, gezond én duurzaam. Feel good food in de breedste zin van het woord dus. Met “Oh Veggie Day!” beginnen we bescheiden in een deel van de Kempen. Maar dat wil niet zeggen dat we geen grootste plannen hebben. Als het aan ons ligt maken we heel België en Nederland straks een beetje gezonder, groener en gelukkiger met een veggie day (of twee) per week. Koken is onze passie. Een betere wereld is onze droom. “Oh Veggie Day!” is daarop ons antwoord. Bij het samenstellen en bereiden van onze boxen houden wij daarom een aantal zaken in het achterhoofd:

Plantaardig

Steeds meer Belgen en Nederlanders kiezen wat vaker voor een dagje zonder dierlijke producten. Je begrijpt, daar zijn wij groot voorstander van! Je doet het milieu, de dieren en je eigen gezondheid er een groot plezier mee. Daarnaast gaat er een wereld van nieuwe, heerlijke smaken voor je open. Een dagje plantaardig kent alleen maar winnaars!

Goed doel

We vinden het belangrijk om een deel van onze opbrengst te doneren aan een goed doel dat past bij onze visie en missie. Daarom gaat er 1€ van elke bestelling naar de Nobele Hoeve in Strijbeek. Het geld is hard nodig voor de verzorging van de dieren en het onderhoud van de hoeve. De stichting is in mei 2017 opgericht door Margarit Gerrits en heeft tot doel: het creëren van bewustwording op het gebied van welzijn van mens en dier, milieu en duurzaamheid om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Elke eerste zaterdag van de maand geeft Margarit een rondleiding op haar hoeve om mens en dier dichter bij elkaar te brengen.

Lokale producten uit het seizoen

We kiezen vaak voor lokale producten uit het seizoen. Hierdoor dragen we bij aan een vermindering van het energieverbruik door serres die het hele jaar moeten draaien. We streven naar een kleinere ecologische voetafdruk door minder transport uit verre landen en het daaraan gekoppeld brandstofverbruik. En er zijn geen chemicaliën nodig om de oogst goed te doen groeien of kunstmatig, langer vers te houden tijdens het transport. We zijn hiervoor ook altijd benieuwd naar jouw suggesties!

Gezond Eten met een Grote Glimlach

De Oh Veggie Day! boxen worden met liefde gemaakt en met een grote glimlach bezorgd. Van glimlachen word je gelukkig en het werkt ook nog eens aanstekelijk. Gelukkige mensen maken betere keuzes. Voor zichzelf en hun omgeving.

Verpakkingen & Zero Waste

We hebben gekozen voor een beperkt dag assortiment. Op deze manier hoeven we geen grote voorraden aan te leggen met het risico dat producten over de datum raken en moeten worden weggegooid. Een gerecht wordt pas vervangen door een nieuw gerecht op het moment dat alle ingrediënten zijn uitverkocht. Onze producten worden geleverd in gerecycled en/of bio afbreekbaar materiaal. Kleine moeite, groot effect.

X